Borůvky – ovoce vhodné i pro diabetiky

Zdroj: https://pixabay.com/
Rate this post

Borůvky jsou oblíbeným lesním ovocem, které má mnoho léčivých účinků. Dalo by se říct, že je to skoro přírodní poklad. Vzhledem k tomu, že jsou přímo nadupané železem a zároveň jsou tím nejlepším čistě přírodním antioxidantem, to z nich dělá superpotravinu.

Podobně jako plody, jsou pro léčení vhodné i listy, protože mají stejné účinky. Borůvky jsou nejen velmi účinnou prevencí řady nemocí, ale také velmi silný podpůrný prostředek při rekonvalescenci, ať sušené, čerstvé či mražené.

Toto je název boxu

Účinky borůvek

  • působí proti chřipce, rýmě, angíně i bronchitidě.
  • Udržují a zlepšují zrak, při jejich pravidelné konzumací můžete předcházet šerosleposti.
  • Užívají se při otravě jídlem, průjmu a střevních potížích, mají totiž vynikající dezinfekční schopnosti.
  • Prospívají ledvinám a močovým cestám, pomáhají s léčbou infekce a zároveň je čistí.
  • jsou často označovány jako přírodní prevence rakoviny.
  • Látky obsažené v borůvkách snižují hladinu cholesterolu

Borůvky jsou velkým pomocníkem při snižování krevního cukru. U lidí, kteří trpí cukrovkou, mohou významně pomoci s udržováním dobrého zraku, s kterým mají diabetici velmi často problém. Podobně pomáhají se zlepšením krevního oběhu a také s prokrvením končetin, což je jedna z dalších komplikací provázející cukrovku.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď